Return to site

ІДР 2015 ОЧИМА ОРГАНІЗАТОРІВ
Організатор конкурсу Дарина Подолян
Робіть тільки те, чого вам справді хочеться і намагайтеся робити найкраще з того, що ви можете

Як прийшла ідея зробити такий конкурс?

Конкурс ІДР народився з двох бажань, які рухалися назустріч одне одному. Перше – це бажання меценатів, людей, які досягли успіху в бізнесі, якимось чином посприяти розвиткові молоді, бо вони усвідомили важливість і користь від такого розвитку. Друге – це наше бажання активізувати, розбудити молодь, дати конкретні знання та інструменти, з допомогою яких кожен, хто має хорошу ідею, зможе перетворити її на реальний громадський проект та успішно його втілити.

Яка була кінцева мета конкурсу?

Великою місією конкурсу було запустити хвилю громадської активності, заразити молодих людей думкою про те, що ми самі можемо творити зміни і робити наше місто, наше життя цікавішим та кращим. Конкретна мета, яку ми поставили перед собою – це 7 переможців конкурсу з реалістичними громадськими проектами і втілення цих проектів до кінця серпня 2015 року.

Чи вважаєте Ви проект успішним? Реалізували все що хотіли?

По правді, під час конкурсу ми казали собі, що, якщо принаймні один проект отримає успішне втілення,  то конкурс і всі наші зусилля були не дарма. Можете уявити наші відчуття, коли в кінці серпня ми зрозуміли, що 6 проектів отримали життя. Деякі - навіть краще і масштабніше, ніж їхні автори планували спочатку. Більше того, народилися нові успішні проекти у людей, які не перемагали в ІДР, але потрапили під ту саму хвилю громадської активності.

broken image

Де взяли кошти на призи переможцям?

Призовий фонд ІДР 2015 (6 000 грн) та витрати на освітній тижневий тур до Польщі (більше 20 000 грн) профінансували меценати – це черкаські підприємці, а також члени всесвітньої благодійної організації «Ротарі клуб».

Цього року маємо на меті залучити нових меценатів із місцевого бізнесу та знайти партнерів за кордоном.

Чого точно не варто робити молодим людям, які реалізовують свій перший проект?

Не варто ставити собі за мету змінити світ вже тут і зараз. Ця ідея має бути глибоко всередині людини. А от перший проект варто робити дуже конкретним, не дуже складним і він має вирішувати ту проблему, яка
актуальна для самого автора проекту.

Плануєте продовжувати конкурс у 2016 році?

ІДР 2016 вже на низькому старті. Ми вдосконалюємо нашу програму відкритих лекцій і майстер-класів, шукаємо меценатів для призового фонду і чекаємо на вас, молоді та активні.

Що для вас ІДР? Три основні речі, які дав вам конкурс.

Для мене ІДР – це перший великий проект, який я координувала. Це перші майстер-класи для великої аудиторії, перші перемовини із закордонними партнерами, перше формування крутого експертного журі. Це був час, коли я навчилася робити багато нового, переступала через власний страх і невпевненість. Я бачила навколо багато молодих людей з вогниками в очах, ідеями в головах і величезним бажанням діяти, це дуже надихало мене у роботі над конкурсом.

Чого ви побажаєте учасникам ІДР-2016?

Робіть тільки те, чого вам справді хочеться і намагайтеся робити найкраще з того, що ви можете. Якщо маєте ідею проекту, або хочете цю ідею знайти - приходьте на ІДР 2016. Буде багато «заряджених» активністю людей, багато практичної інформації і багато віри у сили кожного учасника.

Дарина Подолян